EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нов завод в Кърджали

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов завод в Кърджали

mail15:21 | 11.05.2019прегледи 998 коментарикоментари 0


Икономическата и финансовата стабилност си дава резултати, инвестиционният интерес към България е голям, каза министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали.
      Той присъства на откриването на корпус от завод за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки.
Премиерът изтъкна, че за разлика от преди 15-20 години, сега се инвестира в реалната икономика. Създават се висококачествени продукти в България, а това се отразява позитивно и на БВП на страната, който вече минава 120 млрд.лв.
      Помолен да коментира изказването от трибуната на турския посланик у нас Хасан Улусой по време на официалната церемония, за изучаване на турски език, Борисов отговори, че е разбрал изказването по един начин, а медиите по друг, но при всички случаи ще потърси отговорност от посланика, за да не стават спекулации. "Да кажеш на една държава задължително да изучава език, при положение, че ние сме се произнесли в парламента ясно и точно, който желае може да учи турски по всякакъв начин", подчерта премиерът Борисов и допълни, че в България българите учат и английски, и немски, и китайски, но и китайците са поставили същия проблем  - с владеенето на език. "За радост младите активно изучават езици, а тези в по-напреднала възраст трябва да се квалифицират", каза още премиерът.
     По време на визитата си в Кърджали Борисов бе придружаван от председателя на НС Цвета Караянчева, министъра на финансите Владислав Горанов, вицепремиера Томислав Дончев, икономическия министър Емил Караниколов, областния управител Никола Чанев. Преди да си заминат, те посетиха и средновековния манастирски комплекс "Св.Йоан Предтеча".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg