EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нов енергиен мениджмънт в Либхер Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нов енергиен мениджмънт в Либхер Пловдив

mail15:30 | 16.08.2019прегледи 931 коментарикоментари 0


При изграждането на големи индустриални обекти, предизвикателствата в проектирането на системите за енергиен мениджмънт са сериозни. Основна цел при управлението на процесите в големите заводи е да се постигне сигурно и надеждно електрозахранване, както и да се гарантира непрекъсваемост. Като следваща стъпка, стремежът е да се постигне оптимално изпълнение на вътрешните процеси, а проектното решение и инсталираната апаратура в един завод трябва да отговарят, както на стандартите в съответната държава, така и на европейските норми и изисквания. Дигитализацията и високотехнологичните решения също вече са неизменна част от всяко индустриално предприятие.

Едно от скорошните мащабни внедрявания на цялостно решение за управление на електрозахранването, реализирано в България, е в разширения завод на Либхер край Пловдив – енергоемко предприятие с 88 900 кв. м. застроена площ и 1 800 служители. Непрекъсваемостта на електрозахранването е от особена важност за производствените процеси и нормалната работа на всички машини и съоръжения в завода. Също така, в индустриално съоръжение от такъв мащаб, гарантирането на високо качество на електроенергията в съответствие с всички действащи регулации в България и ЕС, е задължително. Внедрената система е EcoStruxure Power Monitoring Expert – решение за енергиен мониторинг и управление на Шнайдер Електрик.

Внедряването на цялостна иновативна система в големи производствени обекти не само покрива тези изисквания, но и осигурява редица предимства. Производителите в бранша подават информация за до 30% повишаване на енергийната ефективност в зависимост от конкретните параметри на предприятието. Базово, но много важно преимущество на такава система, е гарантирането на високо качество и непрекъсваемост на електрозахранването, с постоянно следене на състоянието и данни за потреблението. Възможен е и дистанционен контрол през мобилно приложение, както и извличане и анализ на данни за процесите в реално време. Цялостното решение от един доставчик осигурява лесно и бързо съгласуване и комуникация между различните компоненти на системата, но стремежът на Шнайдер например е за отворени протоколи и съвместимост с оборудване и на други производители. Платформата EcoStruxure ясно дефинира стъпките и процедурите на всеки етап, като показва известия в случай на открити проблеми в дадено звено и дава препоръки за оптимизация на управлението на електроенергията.

Заводът на Либхер е предприятие, в което такава IoT платформа увеличава времето за експлоатация на апаратурата и повишава сигурността и оперативната ефективност. Софтуерът оптимизира вътрешните процеси чрез постоянно следене на качеството и потреблението, и дава възможност за активен контрол. EcoStruxure функционира на три нива – първото ниво са отделните устройства, второто са по-сложните системи, комуникацията и управлението, а третото са облачно-базираните решения, които позволяват да се събират и анализират данни, за да се взимат решения за бизнеса и да се прогнозира правилно цикълът на експлоатация и поддръжка.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg