EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НКЖИ ще рехабилитира два жп участъка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НКЖИ ще рехабилитира два жп участъка

mail16:10 | 27.09.2017прегледи 8713 коментарикоментари 0


До края на годината НК „Железопътна инфраструктура“ ще обяви търговете за рехабилитация на жп участъците Оризово-Михайлово и София-Волуяк. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев, по време на Седмия дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“, организиран от Камарата на строителите в България и в. „Строител“. По думите му, до няколко месеца ще бъде обявена и поръчката за изграждане на системите за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас.

„През месец юли пуснахме процедурите за строителство на жп отсечките от Септември до Костенец и от Костенец до Елин Пелин, финансирани с европейски средства. За съжаление все още нямаме избрани изпълнители, тъй като и двете се обжалват във Върховния административен съд“, заяви Велик Занчев.

Заместник-министърът допълни, че по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ се финансират 6 големи инфраструктурни проекти, като в отделна приоритетна ос са осигурени 68 милиона евро за внедряване на интелигентни транспортни системи. По този начин ще бъдат надградени системите за управление на трафика, за подобряване на безопасността, както и за сигурността в различните видове транспорт.

2018 г. ще бъде решаваща за доизграждането на АМ „Струма“, като очакванията ни са до края на следващата година да има избран изпълнител за най-тежкия участък в Кресненското дефиле – лот 3.2. Това ще позволи строителство между Крупник и Кресна да започне през 2019 г., каза още Велик Занчев.

По отношение на столичното метро, зам.-министър Занчев отбеляза, че проектът се изпълнява с много добри темпове. Първият етап, който пресича централната градска част на града скоро ще достигне 50% физическо изпълнение, което е значителен напредък, предвид сложността му.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4144