EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ниските данъци - магнит за ПЧИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ниските данъци - магнит за ПЧИ

mail17:15 | 06.06.2012прегледи 493 коментарикоментари 0


Най-голям е относителният дял на данъчните преференции за привличане на преки чуждестранни инвестиции. Това е един от изводите в Прегледа на системата от данъчни преференции и преференциални данъчни режими в България, публикуван на сайта на Министерството на финансите. Данъчните преференции, облекчения и преференциални данъчни режими в България са насочени към стимулиране на преките чуждестранни инвестиции и иновациите, повишаване на заетостта, развитието на определени региони и стратегически отрасли в страната, както и за постигането на определени социални цели, пише в документа. В него се разглеждат различни видове данъчни преференции и облекчения, включени в данъчната ни система, каквито са: освобождаване от данъчно облагане, намалени данъчни ставки, преотстъпване на корпоративен данък и данък върху приходите, ускорена данъчна амортизация, пренасяне на данъчни загуби и други.
Изготвеният преглед на системата от данъчни преференции и преференциални данъчни режими в България представя основните видове данъчни преференции за бизнеса и гражданите, регламентирани в Закона за данък върху добавената стойност, Закона за акцизите и данъчните складове, Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Всяка данъчна преференция, данъчно облекчение и преференциален данъчен режим са разгледани в детайли.
Материалът е разработен като е взето под внимание влиянието и водещата роля на данъчните преференции за икономическото развитие на страната и заетостта, както и в изпълнение на заложените мерки за реализиране на правителствените приоритети в областта на данъчната политика.
Предмет на бъдещи анализи ще са оценката на ефективността на системата от данъчни преференции и преференциални данъчни режими в България, както и оценка за степента на сложност на разпоредбите, регламентиращи данъчните преференции и облекчения, както и практическото им приложение от данъкоплатците.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg