EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Ниската цена тласна търсенето на дървесина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ниската цена тласна търсенето на дървесина

mail09:12 | 06.11.2009прегледи 1291 коментарикоментари 0


Пазарът на дървесина в Смолянско се съживява през последните три месеца, след като в началото на годината имаше сериозен спад в търсенето на дървен материал, информира инж. Асен Карабов - директор на Регионалната дирекция на горите /РДГ/. По неговите думи реализираната продукция през последните месеци е в обичайните количества, отчитани през  годините преди кризата.
Поради спрялото строителство дърводобивът в областта изпита последиците от кризата като отлив в търсенето и намаление на цените.
Увеличеното търсене напоследък се наблюдава след отпадането на минималните цени на дървесината, предлагана от държавните фирми. След освобождаването на цените горските стопанства вече сами определят разценките, на които предлагат продукцията си, обясняват от РДГ.
Цените на облата дървесина в региона в момента са намалели до 80-85 лв. за куб. м,  докато през 2008 г.  максималните стойности достигаха 130-160 лв. Поевтиняването
доведе до раздвижването на пазара и преобладаваща част от складираната непродадена дървесина вече е пласирана, твърдят от РДГ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg