EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нидерландски производител на е-велосипеди фалира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нидерландски производител на е-велосипеди фалира

mail12:07 | 20.07.2023прегледи 1063 коментарикоментари 0


Нидерландският производител на електрически велосипеди "ВанМууф" (VanMoof) е изпаднал в несъстоятелност и администраторите проучват дали могат да продадат активи и да преструктурират фирмата. Това обяви днес компанията, цитирана от Ройтерс.

"ВанМууф", който събра 100 милиона евро (112,56 милиона долара) за разширяване в международен план на фона на бума на продажбите по време на пандемията, е подал заявление за защита от кредитори миналата седмица.

Компанията съобщи в комюнике, че съдия от Амстердамския окръжен съд е обявил банкрута на "ВанМууф Глоубъл холдинг" (VanMoof Global Holding), "ВанМууф Би Ви"  (VanMoof BV) и "ВанМууф  Глоубъл съпорт Би Ви" (VanMoof Flobal Support BV) на 17 юли.

Двама администратори, назначени, за да наблюдават производителя на електрически велосипеди "продължават да правят оценка на ситуацията във "ВанМууф" и проучват възможността за преструктуриране, което ще позволи на компанията да продължи да оперира, включително посредством продажби на активи.

Международните дъщерни компании не са "в процедура по несъстоятелност", се посочва в комюнике на компанията, без да се дават допълнителни подробности.

Нидерландската телевизия НОС съобщи, че компанията, която продава велосипеди за над 2000 евро (2250 долара)всеки, е пострадала от високите разходи за поддръжка и поправка на возилата, когато са под гаранция.

Компанията има около 700 служители./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg