EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нидерландия: Предлагането на отрязани цветя ще спадне с до 40%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нидерландия: Предлагането на отрязани цветя ще спадне с до 40%

mail17:09 | 12.09.2022прегледи 532 коментарикоментари 0


Култивирането на декоративни растения в нидерландските оранжерии е сериозно засегнато от нарастващите разходи за енергия и много производители казват, че ще напуснат бизнеса, съобщи маркетинговата асоциация Royal Flora Holland, цитирана от ДПА.

"Енергийната криза започва да оказва своето влияние върху нашия сектор. Броят на производителите, които вече са посочили, че ще спрат работа, е много по-голям отпреди", се казва в съобщението, което призовава правителството да действа.

От асоциацията допълват, че значителна част от производителите са решили временно да спрат дейността си тази зима.

Ако цените на газа останат високи за продължителен период от време, съществуването на сектора ще бъде застрашено, което ще окаже косвен ефект по цялата верига - от животновъдите до университета във Вагенинген - основното нидерландско учебно заведение за селско стопанство и околна среда.

Royal Flora Holland сподели, че експортният сектор е най-големият в рамките на селското стопанство и градинарството и в него работят 150 000 души.

"Като сектор искаме да осъществим енергийния преход, но градинарите не могат да инвестират в това сега, с настоящата висока и нестабилната цена на газа. Само правителството може да реши този проблем, като гарантира стабилна цена на газа", добавят Royal Flora Holland.

Асоциацията, представляваща операторите на оранжерии в страната, съобщи пред вестник De Telegraaf, че предлагането на отрязани цветя ще спадне с до 40%./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg