EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НЗОК: Проектобюджетът е в размер от +3.45 млрд.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НЗОК: Проектобюджетът е в размер от +3.45 млрд.лв.

mail06:45 | 31.10.2016прегледи 3421 коментарикоментари 0


Проектът за бюджет НЗОК  за 2017 г. ще бъде в размер на 3 452 816.0 хил.лв. Това каза пред журналисти новият председател на Надзорния съвет Ваньо Шарков. Проектобюджетът е с 247 млн.лв. повече в сравнение с миналата година.
Увеличени са средствата за първична извънболнична помощ с близо 20 млн.лв., за специализирана помощ - с близо 10 млн.лв., за дентална помощ - с 34 млн.лв., за медико-диагностични дейности - със 7 млн.лв., за лекарства за домашно лечение, за лекарства за лечение на онкологични заболявания в болнични условия и за медицински изделия - с 47 млн.лв., за болнична помощ - със 114 млн.лв. Взехме категорично решение средствата, които са в резерва на НЗОК - 341 млн.лв., да бъдат разпределени за болнична помощ и лекарства.
В голяма степен това е предложението за бюджет на НЗОК, което беше направил и министър Петър Москов, добави още Шарков. Предложението му следва изцяло приетата стратегия на министерството за развитие на здравеопазването, като приоритетно е финансирането в извънболничната помощ, допълни той.
Шарков увери, че перата за разходите не са намалени в сравнение с миналата година. Очакват се увеличения в приходите от здравноосигурителни вноски и от вноските, които държавата плаща за групите, които осигурява за здраве, посочи още Шарков.
Здравната каса ще може да прекратява договори с лечебни заведения за отчетена, но неизвършена дейност или дейност, извършена без да има индикации за нея, дори и ако болницата оспорва казуса в съда. Докато се чака решението на съда, Касата ще може да прекрати договора, обясни той.
Членовете на Надзорния съвет няма да получават заплати, каза още д-р Шарков по отношение на идея те да получават възнаграждение за работата си.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg