EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Неясно бъдеще за „Бургас - Александруполис“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Неясно бъдеще за „Бургас - Александруполис“

mail09:40 | 23.07.2010прегледи 1343 коментарикоментари 0


В Министерството на финансите вчера и днес е имало срещи между екипа от българска страна и руска делегация, ръководена от вицепрезидента на "Транснефт" Михаил Барков и изпълнителния директор на "Транс Болкан Пайплайн" Владислав Емилианов, партньори в проекта за изграждане на нефтопровода Бургас-Александруполис, съобщава Министерство на финансите.
На срещата, инициирана от руските партньори, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и българският екип са били запознати с текущото състояние на проекта. Михаил Барков е представил осъществяваните към момента дейности по проекта, възникналите проблеми по неговата реализация и перспективите за развитие.
По време на разговорите бяха дискутирани въпроси, свързани с екологичната сигурност на проекта и възможностите за финансиране на изпълнението му. Представителите на руската делегация са отправили покана в отделна среща да представят на българския екип по-подробна презентация относно предложения от тяхна страна модел на финансиране на проекта.
В проекта за изграждане на нефтопровода Бургас- Александруполис българската държава участва чрез "Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис-БГ" ЕАД. Дружеството е еднолична собственост на държавата и притежава 24,5 на сто от капитала на "Транс Болкан Пайплайн", която от своя страна е ангажирана с изпълнение на  дейности по проучването, проектирането, строителството и експлоатацията на нефтопровода.
На 16 юли 2010 г. е приключил процесът по пререгистрация и структуриране на органите на управление на "Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис-БГ" ЕАД. Упражняващ правата на държавата в дружеството е министърът на финансите. Сформиран е и екип от експерти, които ще подпомагат и консултират органите за управление на дружеството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg