EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нетинфо и Инвестор АД с нови собственици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нетинфо и Инвестор АД с нови собственици

mail10:00 | 22.04.2013прегледи 870 коментарикоментари 0


"Санома" продава най-голямата дигитална медийна група в България "Нетинфо" на "Дарик нюз" ЕООД, съобщава сайтът Вести. Приключването на сделката ще стане след одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. През 2012 г. "Нетинфо" е продала реклама на стойност 3,7 милиона евро. В компанията работят около 100 души. Консултант по сделката от страна на "Санома" е Райфайзен инвестмънт България.
Сделки за 89% от капитала на Инвестор.БГ АД се сключиха на БФБ-София тази сутрин, като последната сделка бе при цена от 12,5 лв. за акция, което дава на компанията пазарна капитализация от 18 млн. лв. Оборотът възлезе на 16 млн. лв. при 36 сделки. Това съобщи сайтът Инвестор. Страните по сделките вероятно ще бъдат обявени в началото на идната седмица в бюлетина на Централен депозитар АД, който обявява сделки преминаващи 5% от капитала.

Кой всъщност е купувачът на Инвестор.БГ? Това е Медийна група Bulgaria On Air, представена във възможно най-широкия спектър в медийната сфера: телевизия Bulgaria On Air, радио група Bulgaria On Air, списание Bulgaria On air, както и лайфстайл изданието Go On Air. Неразделна част от медийната група e и коментарно - новинарският сайт bgonair.bg. Това казва в интервю за Инвестор изпълнителният директор на компанията Виктория Миткова.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg