EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нестабилни цени на храните през 2012

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нестабилни цени на храните през 2012

mail09:40 | 04.01.2012прегледи 537 коментарикоментари 0


Новият ръководител на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) на ООН Жозе Грациану да Силва посочи днес, че очаква цените на храните през 2012 година да останат нестабилни и повече хора да гладуват, предаде Асошиейтед прес.
Жозе Грациану да Силва, който е бивш бразилски министър по сигурността на храните, пое поста генерален директор на ФАО от 1 януари тази година. Той посочи пред репортери днес, че негов приоритет е изпълнението на мандата на организацията - да се изкорени гладът в света.
Грациану призна, че рецесията, която се очаква в Европа тази година, може да се отрази на усилията му, тъй като страните могат да не изпълнят ангажиментите си по годишните вноски във ФАО. По думите му ефектът от евентуална рецесия ще бъде повече работа за организацията. Грациану добави, че ще увеличи подкрепата за страните и ще намали административните разходи, отбелязва ДПА. Ще има повече гладни, безработни и ще трябва да намерим нови начини да помогнем на тези правителства, посочи Грациану, цитиран от Асошиейтед прес.
 


Тагове: храни, цени, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg