EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Несебър няма да е град-държава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Несебър няма да е град-държава

mail09:00 | 14.07.2011прегледи 922 коментарикоментари 0


Вместо исканата автономия, жителите ще получат план за опазване на архитектурния резерват, е решено на извънредна среща днес при премиера Бойко Борисов Кметът на Несебър Николай Димитров ще предложи на местния общински съвет Старият град да придобие статут на квартал на града. Той се е срещнал днес с премиера Бойко Борисов и министрите Вежди Рашидов, Росен Плевнелиев и Трайчо Трайков, съобщи правителствената пресслужба.
Преди дни медиите съобщиха, че местни жители поискали от премиера Бойко Борисов Старият Несебър да получи автономия и да се отдели като самостоятелна административна единица, тъй като вместо управление, в града имало анархия. Оказа се, че част от жителите на Стария град са недоволни от десетките сергии и незаконните етажи на къщи, които развалят автентичния вид на мястото.
Днес участниците в срещата с премиера са решили още в новия квартал да се създадат служби на общинската администрация за улеснение на населението. С приемането на бюджета на общината за 2012 г. ще бъде предложено специален отдел да отговаря за Стария град.
Участниците в работната група към Министерството на културата, която в момента изготвя План за опазване и управление на Стария Несебър, ще бъдат командировани в града, за да работят по-бързо.
По настояване на министър-председателя срокът за неговото изготвяне се намалява и той трябва да бъде готов до края на септември тази година, а не през ноември, както се предвиждаше първоначално. Планът ще бъде използван при изготвянето на подробен устройствен план на общината, с какъвто в момента тя не разполага.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg