EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Неправилни назначения и загуби за компаниите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Неправилни назначения и загуби за компаниите

mail11:06 | 02.07.2021прегледи 856 коментарикоментари 0


Над 220 хил. лв. би загубила компания, ако някой от високопоставените ѝ мениджъри напусне през първата година след наемането му. Директните загуби са приблизително 100 хил. лв., а индиректните – около 126 хил. лв. Калкулацията е направена на базата на средна мениджърска заплата от 6000 лв. и при условие, че съответният кадър напусне фирмата след по-малко от година от назначението си. Това показват данните на иновативен калкулатор, изчисляващ цената на неправилното назначение. Инструментът е представен у нас от водещата агенция за подбор на персонал HRS България в рамките на новата ѝ услуга 360Insights. Загубите от текучеството на служителите могат да бъдат наистина сериозни, като те идват от заплати, разходи за подбора на персонала и последващото му обучение, по-слабо представяне на екипа заради честата смяна на хора, пропуснати бизнес възможности и негативно влияние върху репутацията на компанията.

Най-честата причина за скорошното напускане на служителите е невъзможността очакванията на фирмата да съвпаднат с тези на наскоро наетия кандидат. В много случаи се получава и разминаване между търсените личностни качества, вярвания, нагласи и др., които обикновено рядко се изследват подробно в процеса по подбор. Услугата елиминира и двете причини, използвайки научнообоснован подход в оценката на кандидатите и анализирайки техния темперамент, поведение и нагласи. Освен това на оценяване подлежат и самите компании, което помага да се изяснят очакванията на двете страни още в началото.

„Опитът и професионалните умения далеч не са единствените фактори, за да гарантират, че едно назначение ще бъде успешно и наетият служител ще остане задълго в компанията. Личностните характеристики понякога могат да се окажат далеч по-важни. Конвенционалните методи за подбор на кадри обаче невинаги ги отчитат и анализират, което може да доведе до негативни последствия в дългосрочен план. Нашата услуга 360Insights се стреми да разреши този проблем и чрез иновативната си методология още в началото да изясни на компаниите и кандидатите какви са очакванията на двете страни и дали може да се намери пресечна точка между тях“, коментира Кирил Бораджиев, управляващ партньор в HRS България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145