EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Немска компания строи завод във Враца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Немска компания строи завод във Враца

mail06:55 | 24.12.2018прегледи 1616 коментарикоментари 0


Общинските съветници на Враца подкрепиха продажбата на 83 декара имот на немския инвеститор „МД Електроник“, където ще бъде изграден новият завод в града. Инвестиционното намерение на немската компания бе представено от заместник-кмета Мария Попова. „Фирмата е изключително сериозна, с клонове в три континента. От вашето решение зависи дали Враца ще е единственият град в България, където ще се реализира инвеститорският интерес. В проекта ще бъдат вложени над 21 милиона лева, първоначалният брой на работните места е 300, а минималната работна заплата е 1 000 лева за нискоквалифицираните служители.“ - коментира Попова и допълни, че Община Враца ще осигури логистична подкрепа на инвеститора.

В подкрепа на инвестиционното намерение се изказаха голяма част от общинските съветници от различните политически партии в местния парламент. Досега във Враца не е проявявал интерес инвеститор, с най-висок клас „А“. Работата по привличане на инвеститора е продължела три години.

Немската компания „МД Електроник“ произвежда автомобилни кабели за пренос на информация. Реалните строителни дейности ще започнат през 2019 година. В първата фаза на проекта ще бъдат наети минимум 300 души, като се предвижда разширяване до 1000 работници. Освен строеж на завод, е предвидено и неговото пълно оборудване с машини от най-ново поколение, както и обучение на служители.

 

 


Тагове: Враца, завод
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg