EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Незаконната сеч в мистичната Джанавара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Незаконната сеч в мистичната Джанавара

mail09:40 | 20.06.2014прегледи 2629 коментарикоментари 0


Общинският съветник във Варна Костадин Костадинов припомни, че от 2-3 години предупреждава за незаконната сеч в местността Джанавара в квартал "Аспарухово". Нито полицията, нито прокуратурата, нито Горското управление са реагирали на сигналите му, това каза за БНР съветникът.

Тази трагедия може да се повтори, имаме същия идентичен казус с циганското село Каменар, което е от другата страна на канала, над Варна. Също имаше гора, която вече я няма. Целият склон под селото вече е превърнат в почти урбанизиран район. Причината за слубилото се вчера в "Аспарухово" е комплексна. Първо, огромният дъжд, второ - обезлесената гора и свлачище, и трето - задръстени с боклуци дерета отново от тези цигани. Същото това нещо може да се случи от другата страна на Варна, под село Каменар. Сигнализирах и за Каменар.

Костадин Костадинов добави и че жители на квартала също са подавали сигнали за нарушенията, споменати от него. Той припомни и че е подавал сигнали и за незаконното строителство.

Това население, което стана основна причина за трагедията, ще бъде обект на най-нежни грижи...

Справка:

Аспарухово е квартал на Варна, който се намира в южната част на града, отвъд канала, свързващ Варненското езеро с Черно море. В квартала има болница, поликлиника, пожарна, РПУ, църква и 5 училища.

На 4 километра югозападно от Варна, недалеч от южния бряг на Варненското езеро, в местността Джанавара, се намира Раннохристиянска църква с мистична история и необикновената за времето си архитектура. Редкият характер на мозайките, от които е изградена църквата я правят единствена и уникална не само на Балканите, но и в историята на християнството.

 zoom_ssszoom_sss

Карти: Google Maps


Тагове: сеч, Аспарухово
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820