EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Незаконна сеч в "Дикчан"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Незаконна сеч в "Дикчан"

mail13:40 | 24.11.2016прегледи 1754 коментарикоментари 0


Незаконно отрязани 71 едроразмерни дървета от бял бор, разкроени като дърва за огрев, установи съвместна проверка на Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ и Регионалната дирекция по горите /РДГ/ - Благоевград, в района на Държавно ловно стопанство "Дикчан" - с. Сатовча, съобщиха от ръководството на ЮЗДП.
Проверката е извършена на 21 ноември, след сигнал от неправителствена екоорганизация и в присъствието на нейни представители. Нарушението е констатирано в дърводобивен обект с редовно издадено позволително за сеч, от който местното население може да си добие самостоятелно дърва, като заплати по-ниска цена. Обемът на добитата дървесина е общо 36 плътни куб. метра, от които 32 куб. метра - строителна, и 4 куб. метра - дърва.
Немаркираните и отсечени дървета са транспортирани до съседните населени места с превозни билети, издадени от горския надзирател на охранителния участък. От РДГ - Благоевград, ще бъде съставен акт за административно нарушение за неупражнен контрол и нарушение на Закона за горите.
ЮЗДП вече е изискало писмени обяснения от виновните длъжностни лица, на които ще бъдат наложени дисциплинарни наказания по Кодекса на труда. На директора на Държавно ловно стопанство "Дикчан" ще бъде потърсена отговорност съгласно договора му за управление, информираха от ЮЗДП, чието поделение е стопанството.


Тагове: Дикчан, сеч
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 911