EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Национални фермерски пазари през март и април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Национални фермерски пазари през март и април

mail09:05 | 20.02.2017прегледи 1148 коментарикоментари 0


Столична община, Пазари Юг ЕАД и Хранкооп – София отново затварят ул. Оборище за фермерски пазари в неделя. Както обикновено, те ще се проведат между пл.Александър Невски и бул.Васил Левски.

Този път се предвижда организацията на два големи национални пазара - един през март и един през април. Пролетният фермерски пазар ще се състои на 19.03. в навечерието на първа пролет, а Великденският фермерски пазар ще бъде на 09.04.2017 г., на Цветница, седмица преди светлият християнски празник. Двата неделни пазара ще са отворени от 11 до 19 часа и ще съберат над 80 производителя на чисти храни, прясна земеделска продукция и ръчно изработени украшения.

По думите на изпълнителния директор на „Пазари- Юг“ Николай Попов фермерските пазари са и туристическа атракция, която предстои да бъде развита. Той даде за пример Словения, където пазарите се рекламират наравно със забележителностите.

Само 16 са регистрираните производители по Наредба 26 на млечни продукти, каза Николай Генов от Хранкооп София. По думите му в кооператива участват 120 души, сред които над 60 производители. Самите производители са и потребители на продукти, които не произвеждат, уточни Генов по време на събитие за фермерските пазари в Интер Експо център. Той обърна внимание, че фермерските пазари в София си партнират успешно с Агенцията по храните, а производителите задължително са отворени ферми, които позволяват да бъде проверен начинът, по който се произвежда продукцията. По-голямата част от стопаните имат и био сертификат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg