EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нафтогаз се надява да преструктурира $500 млн. дълг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нафтогаз се надява да преструктурира $500 млн. дълг

mail17:53 | 30.09.2009прегледи 408 коментарикоментари 0


Представители на украинското правителство преговарят с инвеститори в Лондон с надеждата да получат отсрочка за изплащането на задължения от 500 млн. долара по еврооблигации на държавната енергийна компания Нафтогаз, чиито падеж е днес, предаде Асошиейтед прес.
Обременената с дългове компания, която има важна роля за доставките на руски газ до Европа, се опитва да преструктурира свои външни дългове за 1,65 млрд. долара, чиито срок за погасяване изтича през тази година, сред които са и задълженията по еврооблигациите, припомня АП.
Нафтогаз предложи да размени облигациите с нови, с падеж след пет години и по-висока лихва (9,5 процента спрямо сегашната лихва от 8,125 процента). В предложението са включени и държавни гаранции по облигациите.
Окончателно споразумение за преструктурирането на дълга трябва да бъде постигнато на 19 октомври, когато ще се проведе общо събрание на притежателите на облигации на украинската компания.
Министърът на горивата и енергетиката на Украйна Юрий Продан потвърди, че Нафтогаз не е в състояние да плати днес задълженията си по еврооблигациите, като посочи, че до края на деня компанията ще плати само лихвите по облигациите.
Нафтогаз обаче не потвърди думите на Продан, отбелязва ИТАР-ТАСС.
"Позицията на министъра на горивата и енергетиката не съвпада с позицията на украинската делегация, водена от изпълняващия длъжността министър на финансите Игор Умански и ръководителя на Нафтогаз Олег Дубина, която днес преговаря за преструктуриране на облигациите в Лондон", съобщи пресцентърът на компанията, цитиран от ИТАР-ТАСС.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4232