EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Натискът над Португалия се засилва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Натискът над Португалия се засилва

mail11:22 | 10.01.2011прегледи 506 коментарикоментари 0


Натискът над Португалия се засилва, като Германия, Франция и други страни от еврозоната настояват Лисабон да поиска финансова помощ от Европейския съюз и Международния валутен фонд (МВФ) с цел да се спре разпространението на дълговата криза, предаде Ройтерс, позовавайки се на високопоставен източник от еврозоната.
От юли се провеждат предварителни дискусии за възможността Португалия да поиска помощ, ако цената за кредитирането й от финансовите пазари стане твърде висока, твърди източникът.
Все още не са започнали официални преговори, отбелязват редица източници от еврозоната, но се засилва натискът в Еврогрупата, която обединява министрите на финансите на страните от еврозоната.
Германия обаче отрича да оказва натиск.
"Стратегията на германското правителство не е да притиска Португалия да приеме спасителен план", заяви Щефен Зайберт, говорител на германския канцлер Ангела Меркел.
Вчера португалското правителство опроверга информация, разпространена от германското списание "Шпигел", че Лисабон е под натиск от страна на Берлин и Париж да поиска финансова помощ от ЕС и МВФ, припомня Ройтерс.

 



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165