EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Напредъкът на "Северен поток" в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Напредъкът на "Северен поток" в Германия

mail18:03 | 29.12.2020прегледи 549 коментарикоментари 0


Руският кораб за полагане на тръби "Фортуна" е напуснал строителната площадка на газопровода "Северен поток 2" в Балтийско море, показват данните на онлайн платформата за технологии и иновации Refinitiv Eikon. Това предполага, че участъкът от 2,6 км от проекта в германските води може би вече е завършен.

Сега корабът "Фортуна" се е насочил към северногерманското пристанище Висмар, показват още данните, цитирани от Ройерс.

По-рано този месец руският кораб за полагане на тръби поднови работата по тръбопровода, който ще пренася природна газ директно от Русия към Западна Европа, заобикаляйки Украйна. Работата беше спряна за една година поради рисковете от американски санкции.

Тръбопроводът, който се очаква да струва 9,5 млрд. евро, ще направи Западна Европа по-зависима от руския газ, а Вашингтон заяви, че този проект ще компрометира европейската енергийна сигурност, докато Кремъл определи заплахите за санкции от страна на САЩ като "нелоялна конкуренция".

Корабът "Фортуна" трябва да продължи строителството на тръбопровода в датски води през следващия месец.

Консорциумът, изграждащ газопровода, воден от руския газов гигант „Газпром“ със западни партньори, все още трябва да прокара над 100 км тръбопровод, въпреки че над 90% от проекта "Северен поток 2" вече е завършен.

Висши представителите на американската администрация заявиха миналата сряда, че Вашингтон призовава европейските съюзници и частни компании да спрат работата, която може да помогне за изграждането на газопровода, като САЩ подготвят по-широки санкции по проекта през следващите седмици.

Кремъл заяви миналия четвъртък, че новите санкции на САЩ, насочени към "Северен поток 2", могат да усложнят завършването на газопровода, но че Москва и европейските държави имат интерес той да бъде построен.

Западните партньори на "Газпром" по проекта са германските Uniper и Wintershall Dea на BASF, английско-нидерландската петролна компания Shell, както и австрийската OMV и френската Engie./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4112