EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Напредват преговорите за Opel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Напредват преговорите за Opel

mail20:04 | 13.07.2009прегледи 476 коментарикоментари 0


new-Opel-logo_lБелгийската инвестиционна компания RHJ International потвърди днес, че преговаря с General Motors за придобиване на германската автомобилостроителната компания Opel, предаде ДПА.
"Преговорите се водят от няколко седмици и са в напреднал стадий", съобщи инвестиционната компания.
Говорител на компанията, известна още като Ripplewood, не пожела да посочи евентуална дата за приключване на преговорите.
"Когато поемаме контрола над някоя компания, това е дългосрочна инвестиция. За нас е важно също така сами да можем да управляваме придобитите активи. Не става дума само за това просто да инвестираме пари някъде", отбеляза говорителят.
RHJ International е инвестирала 60 на сто от активите си в три компании доставчици от автомобилостроителния сектор, уточнява ДПА. Преговорите с RHJ се водят паралелно с преговорите с канадската компания за производство на автомобилни части Magna и руската банка Сбербанк. Само преди седмица към кандидатите за придобиване на автомобилния производител се присъедини и китайската компания Beijing Automotive Industries Corp. – BAIC.
Германските власти подчертаха, че сделката, сключена по-рано тази година с Magna и Сбербанк за спасяването на Опел, е предварителна и докато не бъде сключен окончателен договор, други компании също "остават в играта".



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4228