EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП:Приходите са отлични

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП:Приходите са отлични

mail14:45 | 26.11.2012прегледи 1000 коментарикоментари 0


Приходите вървят отлично. Към днешна дата НАП е събрала 11,7 милиарда лева. Очакваме в годишен аспект да съберем 13,3 милиарда лева, което е с 2% преизпълнение на планираните приходи, каза Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП за БНР. Близо 700 млн. лева повече приходи от данъци и осигурителни вноски от миналата година ще събере Националната агенция за приходите до края на тази година, съобщи НАП, като цитира Красимир Стефанов. Причините за добрите резултати били проектът за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП, законодателните промени, приети по предложение на агенцията и контролната дейност на ведомството. Над 1000 са осъдителните присъди за данъчни престъпления от началото на годината до момента, е посочил директорът на НАП.

Сред най-рисковите икономически сектори в страната са строителството и търговията със зърно. До края на годината предстоят данъчни проверки в хотели и заведения в зимните курорти, е съобщил още Стефанов.
Анализ на риска на НАП е показал, че в сектора на посредничество при покупко-продажба с недвижими имоти е укрит оборот от близо 700 млн. лв. за четири години. Освен проверки и ревизии, предстоят срещи с бранша, както и информационна кампания за клиентите на тези услуги.
ДДС в процедура по възстановяване с ревизия (т.нар. задържано ДДС) в момента е на безпрецедентно ниско ниво от 213 млн. лв. или повече от три пъти по-ниско спрямо 2009 г. , е посочил директорът на НАП.
Шест държави се интересуват от проекта за свързване на касовите апарати с НАП. Сред тях са Гърция, Беларус и други страни, които проучват възможностите да внедрят подобни системи на отчитане на оборотите. Междувременно обмисляме заедно с неправителствения сектор да разширим кръга на информация, която тече чрез дистанционната връзка. Вече има изградена интернет свързаност, по която може да тече информация не само за финансовите транзакции, но и за стоковите потоци, е казал още директорът на НАП.

 


Тагове: НАП, приходи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg