EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

НАП продава злато и платина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП продава злато и платина

mail16:15 | 22.11.2010прегледи 1822 коментарикоментари 0


Близо 2 килограма бижута от злато и платина, инкрустирани с естествени и синтетични камъни – брилянти, рубини, изумруди и сапфири се предлагат на търг от столичната Национална агенция по приходите (НАП). Това е вторият търг за продажбата им, като на първия не са се явили кандидат-купувачи, съобщиха от НАП. Бижутата са задържани на митница Калотина при опит за нелегален внос в България и са отнети в полза на държавата по съдебен ред. В момента накитите се съхраняват в Монетния двор на гара Искър.
За продан са обявени 218 броя колиета, гривни, пръстени, обеци, синджири, медальони и брошки. 80 от тях са единични бройки. Изделията са с различен дизайн, качество и година на изработка. Почти всички са с вградени скъпоценни камъни, а няколко - с перли. Предлагат се например гривни от бяло злато, 18 карата, инкрустирани със 100 и повече брилянти и различен брой сапфири, атрактивни брошки с форма на паун и пума, от бяло и жълто злато, 18 карата, с вградени брилянти, рубини и сапфири.
Повечето изделия имат съвременен дизайн и са изработени от 18 каратово злато. Малка част от накитите са от злато 14 карата. Всички изделия са маркирани с държавен знак за качество след извършен анализ в Лабораторията за контрол върху изделия от благородни метали.
Кандидат-купувачите могат да огледат накитите в работните дни от 24 до 26 ноември 2010 г., като предложенията за участие в търга се представят също в посочения период, в сградата на ТД на НАП-София, ул. „Аксаков” № 21.
За да участват в търга желаещите трябва да преведат депозит в размер на 20% от началната продажна цена на съответната група накити, за която смятат да наддават. Ако един купувач участва за няколко групи бижута, трябва да внесе депозит за всяка от тях поотделно. Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани на 30 ноември 2010 г.
В търга могат да се включат частни лица и фирми, които са регистрирани в Министерството на финансите, съгласно Валутния закон. Условията, на които трябва да отговарят кандидат-купувачите, както и други актуални търгове на НАП могат да се видят на www.nap.bg.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg