EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП проверява бензиностанции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП проверява бензиностанции

mail15:30 | 10.12.2010прегледи 1183 коментарикоментари 0


Масови данъчни проверки предстоят през януари в обектите за търговия с течни горива в цялата страна, съобщават от Националната агенция за приходите /НАП/.
Инспекторите ще посещават бензиностанции от големите вериги и малки обекти за продажба на акцизни стоки. Проверките започват, след като от идната година влиза в сила изискването всяка бензиностанция в страната да свърже фискалната си система с НАП. Според тези промени, всеки обект ще подава напълно автоматично и без знанието на собствениците информация за натрупания дневен оборот.
От НАП ще имат достъп в реално време до всеки от касовите апарати по бензиностанциите. По информация от НАП средно 3000 бензиностанции в България отчитат месечно около 400 млн. лева оборот от продажба на течни горива.
След изграждането на връзката между фискалните системи на търговците с горива и НАП ще бъде възможно по компютърен път да се следят всички отклонения от среднодневните обороти за съответния обект, а при отчитането на такива отклонения данъчни инспектори ще посещават обекта за физическа проверка. На бензиностанциите, които не изпълнят законовото изискване да свържат касовите си апарати с НАП, през януари ще бъдат налагани санкции, които могат да достигнат до 10 000 лева. Възможно е и затваряне на търговски обекти, се посочва в съобщението. Най-късно до края на септември 2011 г. всяка регистрирана по ДДС фирма трябва да свърже касовия си апарат с информационната система на приходната агенция, а до края на март 2012 г. всяко фискално устройство в страната трябва да изпраща данни до НАП, допълват от агенцията.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1043