EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НАП започва проверки на чалга клубове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НАП започва проверки на чалга клубове

mail12:35 | 17.12.2010прегледи 490 коментарикоментари 0


В разгара на предстоящите празници данъчните започват масови проверки в най-оборотните заведения.
Ревизиите на приходната агенция ще приключат в началото на следващата година. Тогава четирима от най-известните ни поп и фолк изпълнители ще бъдат поканени да платят милиони левове данъчни задължения, съобщава Би Ти Ви.
„До момента имаме данни за укрити 3 млн. лв. Не изключвам тази сума да се удвои може и повече, но нека да приключат ревизиите тогава ще коментираме обстойно, какви са били данъчните нарушения и по какъв начин са санкционирани”, съобщи пред телевизията Росен Бъчваров, говорител на Национална агенция за приходите.
По данни на приходната агенция близо 90 % от нощните заведения у нас крият целия си оборот или част от него. Щетите за бюджета са 12 милиона лева годишно. В разгара на празниците данъчни инспектори ще влязат в най-оборотните заведения и ще дебнат за укриване на обороти и плащане на хонорари под масата.
Сред най-скъпо платените фолк певици са Преслава, Ивана и Камелия, които в новогодишната нощ ще пеят срещу 16 хил. лева. Сред по-евтините изпълнители са Райна, Джена и Цветелина. Те ще излязат на сцена срещу 7 хил. лв.
„Нарушенията в този бизнес драстично намаляха, а и поведението им в значителна степен се подобри”, констатира Бъчваров. И все пак, ако някоя от новоизгряващите звезди не знае как да плати данъци на държавата, кол центърът на НАП е насреща.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048