EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Наливно вино за Виетнам

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наливно вино за Виетнам

mail16:30 | 04.10.2013прегледи 819 коментарикоментари 0


Тъй като нашите вино производители изпитват трудности в поддържането на достатъчни количества за големите международни пазари, затова би било по-удачно Виетнам да изкупува наливно вино с определени параметри, което да се бутилира в азиатската страна под една марка, предложи земеделският министър Греков на среща с посланика на Виетнам у нас Ле Дък Лиу. По този начин би се гарантирало постоянното присъствие на качествено българско вино.
България има огромен интерес за сътрудничество с Виетнам както в областта на икономиката, така и в търговията и обмяната на опит. Министърът посочи, че сред възможностите за успешно сътрудничество с Виетнам са бубарството, производството на вино и кисело мляко и обмяната на студенти.
Той беше категоричен, че в подкрепа на бизнеса между двете страни България ще съдейства с необходимите документи за патентоване на българското кисело мляко за производството във Виетнам. „Защото интересът в азиатските страни към този продукт е огромен, а и защото българската бактерия лактобацилус булгарикус е изключително полезна за здравето на хората”, подчерта министърът.
Греков беше категоричен, че предстоящото подписване на меморандум за сътрудничество между България и Виетнам в областта на земеделието, животновъдството и рибарството ще положи основата на нещо много важно, защото документът съдържа ясни, точни и изпълними цели.

 


Тагове: вино, Виетнам
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg