EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-търсени: Строители, миньори + служители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-търсени: Строители, миньори + служители

mail18:25 | 14.06.2016прегледи 2677 коментарикоментари 0


zoom_sss

zoom_sss

69% от българите на възраст 16-74 години нямат основни цифрови умения, т.е. не могат да работят с интернет, компютри и смартфони. Средно за ЕС делът на компютърно неграмотните е доста по-нисък - 41%. Това сочи изследване на Европейската комисия.

У нас 54% от фирмите трудно намират подходящи кадри - при 40% средно за ЕС. В същото време 1/3 от нашия бизнес инвестира в обучение на персонал, докато в ЕС 66% от компаниите пращат работници и служители на курсове.

Докладът на ЕК разглежда и от отраслите, които са във възход и отварят работни места. Картината във всяко кътче от ЕС е съвсем различна и твърде специфична.

Най-бързо растящите професии в България са събирачи на дългове, строители, миньори, оператори в кол центрове, банкови и други служители.

В Румъния има бум на търсенето на продавачи, чиновници и служители в транспорта, а в Полша хит са електротехниците, следвани от хигиенисти и охранители.

В Гърция има дефицит на сервитьори и бармани, на медицински сестри и на домашни помощнички и гледачки, а в Португалия - на продавачи и работници в кожарски и текстилни фабрики.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg