EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Най-странните домейни, купени у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-странните домейни, купени у нас

mail07:10 | 24.07.2019прегледи 435 коментарикоментари 0


Актуалните събития и обществените дискусии се превръщат във все по-важен фактор при избора на интернет домейни, а думи и изрази, придобили популярност във виртуалното пространство, все по-често се превръщат в завършени сайтове. Това разказват от екипа на българска хостинг компания СуперХостинг.БГ, позовавайки се на статистиката за закупените домейни през последните месеци.

„Актуалните тенденции винаги са имали значение за покупката на домейни, но през последните месеци те се използват все по-креативно - както при избора на традиционни силни разширения като .com, .bg или .net, така и на някои нови домейни от първо ниво. Любопитно е също, че често този тип имена се регистрират с по няколко разширения, което гарантира по-голяма сигурност и защита за съответния бранд.” - споделя Цветелина Ненкова, маркетинг мениджър.

Промените в Наредба Н-18 на НАП са сред най-обсъжданите теми в българските бизнес среди напоследък. Това доведе до генерирането на интересни домейн имена като nap-supto.com, supto-backup.com и много други.  Друга актуална тема през последните дни станаха и законовите промени, засягащи собствениците на домашни любимци, а сред свързаните с нея новозакупени домейни са namordnik.com и beznamordnik.com. Регулацията за защита на личните данни също е довела до множество запазени домейни - всички версии на абревиатурата gdpr вече са заети и продължават да се запазват нови изрази с нея.

Друга широка обществена дискусия - тази за ситуацията по българското черноморие това лято - изглежда е предизвикала регистрацията на домейни като shezlongza40lv.com. В същото време се увеличават новозакупените романтични и будещи топли чувства домейни: azitizavinagi.bg, tiaitoi.bg, mecho.eu, patence.bg, podzvezdite.com. Можем само да предполагаме, но може би зад някои от тях стоят сериозни планове за дигитално развиетие.

Популярни във виртуалното пространство изрази, хаштагове и шеги също вдъхновяват регистрантите на домейни. Интересни новозакупени имена са например pochvamdabegam.com, neseizlagai.online и i-te-taka-te.com. Сред останалите по-любопитни домейни, през последните месеци, са neshto-po-takova.site, ohnamama.com, mislirazlichno.com, churulichko.com, ludamama.com и дори необичайно дългият и въпеки това, носещ послание, домейн - gotvenetovsashnostelubovshop.com. Сред домейните на кирилица пък правят впечатление пътнамладите.бг, дозащастие.com, хейт.com и др.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg