EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-сладкият бал във Виена

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-сладкият бал във Виена

mail11:00 | 17.01.2013прегледи 460 коментарикоментари 0


На 17 януари бившият императорски дворец във Виена Хофбург ще отвори врати за гостите на 112-ия бал на сладкарите. Естествено на виенски бал не може и без музика, но валсовете няма да са единствените танци. За настроението ще се грижи Балният оркестър „Щойбл“, а в една от залите ще звучат карибски ритми. Специални гости на бала ще бъдат артистите от Фолкстеатер, които ще изпълнят „вечно зелените“ песни на една от първите бой групи в света – Комидиън Хармонистс (Comedian Harmonists). Секстетът е сформиран през 1927 г. в Берлин, а през 1928 г. водещ тенор на групата става Аспарух Лешников, известен в Германия като Ари Лешников.

Гастролите на тази забележителна група от талантливи млади хора с ярко присъствие предизвикват фурор по сцените на Германия, Англия, Франция, Белгия, Холандия, Италия, Швеция, Америка. Над 280-те им песни са издадени в стотици хиляден тираж, а сред почитателите на „Комидиън Хармонистс“ са американският президент Франклин Рузвелт и норвежкият крал Олаф V. След идването на власт на Адолф Хитлер през 1935 г. секстетът е принуден да прекрати дейността си, тъй като трима от състава му са евреи, а Лешников се връща в България. През 1997 г. излиза филмът на немския режисьор Йозеф Филсмайер „Комидиън Хармонистс“, който представя историята на шесторката. На 28 септември 2012 г. пък във виенския Фолкстеатер се състоя премиерата на мюзикъла „Комидиън Хармонистс“.
Темата на тазгодишния бал е „Карнавалът във Венеция“ и тя трябва да бъде отразена в украсата на тортите, които участват в конкурса за най-добър сладкар. Всички торти ще бъдат изложени в залите, а професионално жури ще обяви имената на победителите по време на бала. Всяка година виенските сладкари приготвят 3000 торти за „най-сладкото“ парти в света, които се разиграват на традиционна томбола по време на бала. Освен това през нощта в Хофбург ще бъде отворен и мини сладкарски цех, където гостите ще могат да видят как се приготвят известните виенски сладкиши, а след това и да ги опитат./Компрес


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg