EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-лютата чушка е от Уелс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-лютата чушка е от Уелс

mail12:33 | 19.05.2017прегледи 1395 коментарикоментари 0


Градинар от уелското графство Денбигшир е селектирал най-лютата чушка на света. Майк Смит от град Сейнт Асаф е отгледал сорта „Драконов дъх“ с помощта на университета в Нотингам. Тя има 2,4 млн. точки по скалата за лютивина на Сковил, в сравнение с предишния рекордьор, притежаващ „едва“ 1,5 млн., предаде BBC.
 
Смит обяснява, че лютивината на чушките е „отвъд всичко“ и не може да се консумира, но вместо това може да се разглежда като средство за местна анестезия, подходящо за страни от Третия свят, защото само допирът на чушката до кожата я кара да изтръпва.
 
Той посочи, че отглежда растения от осем години и „Драконовият дъх“ е роден като изпитание, целящо повишаването на качеството и издръжливостта на раэстенията.

Градинарят вече е кандидатствал за книгата на Гинес за световните рекорди и в момента чака да пристигне потвърждение, че отгледаната от него чушка е най-лютата на света.
 
Настоящият рекорд е държан от американския хибриден сорт „Каролински жътвар“, който притежава 1 569 300 точки лютивина по скалата на Сковил.

Източник: Агенция Фокус, снимка: / ThinkStock/Getty Images


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg