EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-легендарните чанти:Модели & знаменитости

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-легендарните чанти:Модели & знаменитости

mail06:10 | 15.04.2015прегледи 2219 коментарикоментари 0


Premium Lifestyle
Вижте кои дизайнерски модели остават в златните модни архиви със своята визия и заради известните дами, които са ги носили.

Hermès Kelly
Първообразът на този легендарен модел се появява през 1892 година, но под формата на чанта за седло. Бъдещето му обаче е изпълнено с блясък. След като принцесата на Монако Грейс е фотографирана да носи чантата на Hermès през 1956 година, моделът получава своето официално име, а заедно с него и заслужено модно признание.

Fendi Baguette
Силвия Вентурини Фенди създава този класически дизайн през 1997 година. Елегантната чантичка придобива световна популярност след като попада в ръцете на госпожица Кари Брадшоу в сериала „Сексът и градът“. Моделът има над хиляда разновидности, изработени от различни материали и декорирани с разнообразни елементи.

Lady Dior, Christian Dior Lady Bag
През 1995 година този кожен модел е подарен на принцеса Даяна от първата дама на Франция – Бернадет Ширак. Чантата е наречена Lady Dior в чест на Лейди Ди, която приживе не криеше любовта си към стилния аксесоар.

Louis Vuitton Speedy
Чантите с монограм на Louis Vuitton се появяват на пазара през 30-те години на миналия век, но интересът към тях се заражда през 60-те години, когато Одри Хепбърн ги прави част от своя антураж. Тя дори се сдобива с модел, създаден специално по нейно желание - Speedy 25, който се превръща в запазена марка на актрисата.

Hermès Birkin Bag
Легендарната чанта Birkin е създадена през 1984 година, след като моделът Джейн Бъркин среща случайно по време на полет Жан-Луи Дюма, изпълнителен директор на Hermès. Тя му се оплаква, че не може да открие подходяща чанта за себе си и явно само няколко думи от красавицата са били достатъчно вдъхновение за господин Дюма. и въпреки, че самата Джейн по-късно споделя, че тази чанта е прекалено тежка за нейния вкус, името остава.
Освен с изключителната си изработка, моделите на Birkin са известни и с факта, че за да закупите такава, трябва да се запишете в дългогодишен лист на изчакване. До 2010 година е било напълно вероятно да трябва да чакате цели 6 години! Но през тази година Hermes закриват практиката с листа на изчакване като елегантен намек, че вече могат да посрещнат високото търсене.

Chanel 2.55 Flap Bag
Самата Коко Шанел създава дизайна на класическата чантичка Chanel 2.55 през 1955 година, променяйки завинаги представата за вечерен аксесоар с помощта на изящна верига. Оригиналното й творение претърпява малка трансформация след намесата на креативният директор на Chanel – Карл Лагерфелд, който добавя към него иконичното лого CC.

Gucci Jackie Bag
Луксозният модел е бил в ръцете на много знаменитости, но несъмнено най-добре се е чувствал при жената, на която е кръстен – Джаки Кенеди Онасис. Всъщност първоначално чантата е имала друго име, но първата дама на САЩ толкова често се появява на различни мероприятия с любимия си аксесоар, че той официално е преименуван.

Dior Saddle Bag
През 1999 година чантата-седло с емблемата на Dior превзема света. Внушителните букви „C” и „D” допълват нестандартната й визия, която печели сърцата на звезди като Бионсе, Джесика Алба и Пенелопе Крус.
 


Тагове: чанти, мода
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1060