EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-доброто масло в света - финландско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-доброто масло в света - финландско

mail13:34 | 26.03.2018прегледи 3373 коментарикоментари 0


 Несоленото масло на най-големия финландски млечен концерн Valio, чиито акционери са 6000 местни фермери, е признато за "Най-доброто в своята категория", показват резултатите на тазгодишния Световен шампионат на производителите на сирене (World Championship Cheese Contest), състоял се на 8 март в Уискънсин, САЩ.

В съревнованието взеха участие 30 световни марки несолено масло. И финландското масло Valio е победител с резултат от 99,7 точки. На второ място е маслото на новозеландската компания Fonterra, а на трето - френската марка Isigny Sainte Mere.

Сред предимствата на маслото победител са отбелязани превъзходният му вкус и консистенция.

Историята на най-големия финландски млечен концерн започва именно с производството на масло през 1905 г., когато местни фермери за първи път се обединяват в кооперация, за да могат да направят успешен експорт. Днес маслото, произвеждано от първокачествено фермерско мляко без ароматизатори, добавки и ГМО, е един от ключовите продукти за компанията.

Финландският концерн доставя масло в над 30 държави по севта - в Европа, Азия и САЩ.

Сред клиентите на компанията са големи френски предприятия, които го използват за производство на прочутите кроасани. Французите са ценители на финландския млечен продукт и го наричат рол-ройса на маслата, споделя Анна-Мари Ламми, старши вицепрезидент на Valio Oy./bgfermer

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg