EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Най-добрите университети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите университети

mail16:02 | 14.01.2020прегледи 842 коментарикоментари 0


Кои са най-добрите университети на Стария континент? Световна класация на университетите подрежда 30-те най-добри висши училища.

École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Швейцария

Два университета заемат 30-та позиция в световната класация на университетите. Университетът за наука и технологии в Швейцария се завършва от около 3 000 студента на година, а академичния му състав наброява близо 670 члена.

LMU, Мюнхен, Германия

Това е един от най-старите и най-уважавани университети в Германия. Той е голям, като общия брой на студентите е над 50 000 от над 130 страни по света.

Karolinska Institute, Швеция

Този университет е на 28-ма позиция в световната класация. Той е водещ медицински университет, както и най-големият източник на академични медицински изследвания в Швеция.

University of Edinburgh, Великобритания

Мястото му в световната класация също е в топ-30. Основан през далечната 1583-та година това е шестият най-стар университет в англо-езичния свят. В момента в него следват 35 000 студента, насочени в три направления – хуманитарни и социални науки, инженерство и медицина.

Университетът е много известен с академичните си разработки, като получава 200 милиона евро на година финансиране за тази си дейност.

London School of Economics and Political Science, Великобритания

Този университет е класиран на 25-та позиция в световната класация. Той е един от най-добрите и разпознаваеми университети в света в сферата на социалните науки. Специалностите там включват икономика, политика, социология, право и антропология. Ако имате интереси по тези направления, то това може и да е точния университет за вас.

University College London, Великобритания

Класирането му е на 15-та позиция в света. В него работят над 850 професора и общо 6 000 академични члена. Общият брой на студентите е 36 000. Отличава се с високо ниво на завършващи – 52%.

С името на университета се свързват общо 29 нобелови лауреати.

ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology, Цюрих, Швейцария

Университетът често се класира в топ-10 на водещите световни университети, като последно бе на 9-та позиция.

Това е един от най-престижните университети в сферата на науката и технологиите. Той е изключително специализиран по отношение на научните разработки. Свързва се с имената на над 20 нобелови лауреати, включително и името на Алберт Айнщайн.

Imperial College London, Великобритания

Специализиран в областта на технологиите, университетът е с четири основни фокуса – наука, инженерни специалности, медицина и бизнес. Четиринадесет нобелови лауреата се свързват с университета.

University of Cambridge, Великобритания

Редовно в топ-пет на най-добрите университети в света. Основан от бивши възпитаници на Оксфорд, това е вторият най-стар университет в англо-говорящия свят. Разполага с 18 000 студента, 4 000 от които са от чужбина. Подобно на Оксфорд, името на университета се свързва с голям брой нобелови лауреати – цели 92.

University of Oxford, Великобритания

Най-големият противник на Кембридж, често заема позицията на най-добър не само в Европа, но и в целия свят. Особено силни са позициите му в областта на науката. Броят на студентите е 22 000, а броя на нобеловите лауреати е 100. Сериозни са постиженията на университета и в областта на спорта с над 120 олимпийски медалиста.

Оксфорд са завършили много от светоните лидери, сред които и Бил Клинтън, както и 26 британски министър-председателя. Ако искате политическа кариера, то Оксфорд е вашия университет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg