EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-добрите работодатели в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-добрите работодатели в Германия

mail15:11 | 23.03.2016прегледи 1517 коментарикоментари 0


Кои са най-добрите работодатели в Германия за 2016 година? Отговор на този въпрос дава класацията на немския икономически вестник Wirstchaftswoche, цитирайки изследване за 2016 година на института Great Place to Work, който сравнява повече от 600 германски фирми. Работодателите са класирани според броя на служителите, работещи в тях. Следват и победителите.

Номер 1 в категорията на големите компании (с над 5000 служители) заема Volkswagen Financial Services AG. Дъщерното дружество на Volkswagen координира по цял свят дейността на финансовите услуги на компанията в Европа, Азия и Тихоокеанския регион, както и Северна и Южна Америка. Volkswagen Financial Services AG насърчава професионалния и семейния живот, чрез детски къщи „Frech-Daxe". Освен това чрез специални програми за здравни прегледи, компанията завоюва и лоялността и удовлетвореността на служителите си.

На 2-ро място в категорията на големите компании (с над 5000 служители) е Datev. Datev e софтуерен доставчик, която е базирана в Нюрнберг.

На 3-то място в категорията на големите компании е фармацевтичната компания (с над 5000 служители)  е Roche, със седалище в Гренцах (близо до швейцарската граница).

На 1-во място в категорията от 2001 до 5000 служители е Daimler Financial Services. Мнението на голяма част от служителите е, че те са не само доволни, но и че се чувстват специални, работейки за компанията.

На 2-ро място в категорията от 2001 до 5000 служители е Mars. Дружеството е дъщерно на американската семейна компания Mars Incorporated. В Германия Mars произвежда продукти в 5 сегмента: за домашни любимци, захарни изделия, храни, системи за напитки и продукти за растителни грижи.

На 3-то място в категорията от 2001 до 5000 служители е Johnson & Johnson Family of Companies. На трето място е тази фармацевтична - медицинскотехнологична компания със седалище в Шлезвиг-Холщайн Нордерщед. Подгласници на компанията в тази категория са компаниите Sick AG, Ing-DiBa, Philips und Phoenix Contact.

На 1-во място в категорията от 501 до 2000 служители е Cisco Systems.

На 2-ро място в категорията от 501 до 2000 служители е NetApp. NetApp е сред 1000-те най-активно търгувани компании в САЩ и сред най-добрите международни работодатели.

На 3-то място в категорията от 501 до 2000 служители е Hyatt Hotels & Resorts. Hyatt Hotels & Resorts е със седалище в Майнц. Сред първите 10 в тази категория са и също компаниите W. L. Gore и Associates, DIS AG, Adesso, SBK Siemens компания за здравно осигуряване, Sparda-Bank München, Ciba Vision (Alcon) и Interhyp.

Най-добрите 3 работодатели в категорията компания с до 500 служители са: 1-во място - Qaware (софтуерна компания), 2-ро място - St. Gereon Seniorendienste (компания, чиято дейност е грижата за възрастни хора) и 3-то място Pascoe Naturmedizin (компания за природна медицина)./източник:Инфосток


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg