EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най-големият стенопис-графит се появи в Сливен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най-големият стенопис-графит се появи в Сливен

mail12:50 | 11.06.2021прегледи 943 коментарикоментари 0


 

„Жар“ – така се нарича най-големият детайлно разработен стенопис-графит в Източна Европа и Балканите, който се намира в Сливен. Композицията е нарисувана по покана на „Домейн Бойар“ – един от най-големите винопроизводители у нас от световноизвестния български графити артист - Станислав Трифонов (Насимо). Тази година компанията празнува 30 години от своето създаване и проектът е комплимент към всички, които искат да се отбият през избата на „Домейн Бойар“ и да се насладят на творбата, както и да опитат от богатото портфолио вина на избата.

Художествената композиция, която разказва за пътя на виното и човешкия живот, е разположена върху 11 винификатора (индустриални съдове за съхранение на вино) в изба „Сините скали“ на „Домейн Бойар“, като е изрисувана върху площ от над 1 декар или 1000 кв.м. За разлика от други подобни свръх монументални проекти, правени досега по света, които впечатляват със своя мащаб, но не дотолкова със сложност на изпълнение, тази композиция представлява 12 отделни разработени в детайл и концептуално свързани творби.

Това е най-големият и най-трудният за изпълнение проект в кариерата на Насимо, който отнема на него и на екипа му 45 дни рисуване по 10 часа на ден. За направата му са използвани над 600 литра боя. 

Да 30 години компанията стана един от най-големите износители на български вина, със присъствие на пазарите в Азия, Америка, Африка и Западна Европа. Сред основните пазари на избата са Великобритания, САЩ, Канада, Белгия, Япония, Холандия, Дания, Швеция, Китай, Мианмар, Хонг Конг, Полша, Чехия, Русия и мн. други. Най-големият експортен пазар за компанията е Великобритания.

Компанията разполага с общ производствен капацитет от 6 600 000 бутилки вино годишно, като износът заема близо 48% от продукцията. Портфолиото се състои от над 250 вина собствено производство и внос от цял свят. Избата „Сините скали“ е проектирана и построена от световноизвестната австралийска компания „A&G Engineering”, чието дело са едни от най-модерните световни винарни. Тя разполага с капацитет от 16 милиона литра. На годишна база „Домейн Бойар“ изкупува над 6 500 000 килограма грозде от българските земеделци. В компанията работят близо 200 човека, като 10% от служителите са с над 20 годишен стаж.

За миналата 2020 г. оборотът на компанията възлиза на около 20 000 000 лв.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg