EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Най- доброто място за живеене е Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Най- доброто място за живеене е Франция

mail09:31 | 06.01.2010прегледи 1083 коментарикоментари 0


Франция е страната, в която качеството на живот е най-добро в целия свят. Това сочи класация на американското месечно списание International Living, изготвяна от 30 години, предаде AFP.
По качество на живот Франция изпреварва Австралия, Швейцария, Германия и Нова Зеландия. САЩ са на 7-мо място.
"Досадната бюрокрация и високите данъци не влияят на неоспоримото високо качество на живот във Франция. Франция има най-добрата здравна система в света", се посочва в коментар към класацията на американското издание.
Изданието подчертава, че французите се изключително доволни от живота си във Франция като удоволствието им е породено дори от най- малките детайли като
идеално поддържаните тревни площи и градинки, саксиите по прозорците,
очарователните тераси на кафенетата и чистите улици. Градовете във Франция са добре управлявани, а престъпността е доста ниска, сочат още резултати от проучването.
  В отделните подкатегории на класацията Франция е първа по въпросите за свободите на гражданите, за сигурността и за здравеопазването. Тя е на четвърто място заради съвременната си и ефикасна инфраструктура, на 11-о място по икономически
показатели, на 18-о място заради мерките за борба с климатичните промени.
Франция обаче се нарежда на 19-о място в подкатегорията за култура, като е изпреварена от  Молдова и Естония. В категорията за опазване на околната среда Франция е дори на незавидната 64-а позиция.
От друго проучване, представено преди по - малко от месец, става ясно, че мнозинството от французите не очакват значителни промени в живота си през следващото десетилетие. Според специалисти на изследователската компания Harris почти половината от запитаните французи (44 %) дори считат, че качеството на живота им през следващите десет години ще се влоши.
Французите са и най- подозрителните сред европейците, включени в проучването на Harris. 72 % от анкетираните французи са уверени, че властите разполагат с повече информация за частния им живот в сравнение с 10 години назад.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053