EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Наистина ли има етаж 5½ в ЕП?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наистина ли има етаж 5½ в ЕП?

mail11:30 | 02.08.2013прегледи 1325 коментарикоментари 0


Като всяко едно място с богата история Европейският парламент има своите особености, които биха могли да повдигнат въпроси в обикновения посетител. Наистина ли има етаж 5½? По каква причина кафенето е известно с името „Мики Маус“? Защо скулптурата „Сливания“ в сградата на ЕП присъства в шведски криминален роман? Вижте отговорите.

Тази статуя пред сградата „Пол-Анри Спаак“ в Брюксел всъщност не е свързана с въвеждането на еврото, а е създадена години по-рано от белгийската скулпторка Мей Клерхут, която просто я е нарекла „Европа“.

Огромната стоманена скулптура „Сливания“ в сградата „Спаак“ служи за смъртоносно оръжие в романа „Sammanflöden“ на бившия шведски депутат Йонас Сьостед. В реалния живот и най-малкото докосване кара творбата на белгийския скулптор Оливие Стребел да вибрира.

Тази картина е първото нещо, което любителите на кафето виждат, когато влизат в заведението до пленарната зала в Брюксел, известно с названието „Мики Маус“ заради ярките цветове на столовете в миналото. Днес те изглеждат различно, но псевдонимът е останал.

Това пиано е подарък на Парламента от Естония по случай 90-ата годишнина от създаването на страната. То е направено от естонска дървесина и се използва редовно при различни събития, отбелязвани в ЕП.

Нещата в Европейския парламент никога не са половинчати, освен може би етажите. Сградата „Спаак“ в Брюксел има мистериозен етаж между петия и шестия.

Този огромен телефон в Брюксел може да се използва, за да се видят видеоматериали на EuroparlTV или за да се получи информация за това как работи Парламентът и как можете да се свържете с определен депутат.

Сградата в Страсбург си има собствена импровизирана джунгла. Депутатите и персоналът минават край висящите растения по дървени пътеки.

Този глобус е първото нещо, което посетителите в Страсбург виждат, когато влязат в площада на главната кула. Той напомня за ролята на ЕС в света.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg