EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 900 млн.лв. запор за Цв. Василев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 900 млн.лв. запор за Цв. Василев

mail09:35 | 11.06.2015прегледи 1433 коментарикоментари 0


По искане на  Комисията за гражданска конфискация на имущество, придобито по престъпен начин, съдът наложи запор върху имущество на Цветан Василев за 963 милиона лева, съобщава в. „Преса”.

Магистратите спряха достъпа на банкера-беглец в Сърбия до дружествени дялове, акции, банкови сметки, сейфове, леки и товарни автомобили, картини. Василев е в Белград с отнет паспорт хи мярка „подписка”, след като в края на юли миналата година бе задочно обвинен в присвояването на 206 милиона лева от КТБ.

Стойността на блокираното имущество е без аналог досега. За 2013 и 2014 година комисията е успяла да запорира дялове и сметки на различни „клиенти” на обща стойност 63.7 милиона лева.

Съдът обаче е отказал да спре всички разпоредителни сделки с активите на компании, в които банкерът или свързани с него лица имат участие. Отказът вече е оспорен от държавата пред Софийския апелативен съд.

Решенията на съда влизат в сила веднага, ако не бъдат оспорени на втора инстанция. Ако тя потвърди запорите, Василев ще има възможност да се защити и да предостави доказателства, че е изряден.

В срок до 3 месеца комисията трябва да внесе в съда искане за конфискация на имуществото.


Тагове: запор, Василев
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg