EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 4 млн. безработни в Испания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 4 млн. безработни в Испания

mail14:20 | 03.11.2011прегледи 467 коментарикоментари 0


Броят на безработните в Испания е достигнал 4,360 милиона през октомври, което представлява увеличение от 3,17 на сто на месечна основа, съобщи министерството на труда, цитирано от AFP. Данните потвърждават лошите резултати на социалистическото правителство в сферата на заетостта две седмици преди парламентарните избори в страната, отбелязва агенцията. Прехвърлен е и отчетеният през март историческият рекорд от 4,33 милиона безработни, които постепенно намаляваха, преди да започнат отново да се увеличават през август. Числото все пак е по-ниско от оповестеното на 28 октомври, когато броят на безработните достигна 4,978 милиона, тъй като министерството на труда използва различен метод на преброяване от Националния статистически институт, който отчита тримесечното равнище.
Този показател в края на третото тримесечие достигна 21,52 на сто от трудоспособното население - най-високото равнище в Европейския съюз и страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и най-високото ниво в Испания от 1996 година. Символичният праг от 5 милиона безработни вече не е далеч и вече изглежда невъзможно правителството да постигне целта си да сведе безработицата до 19,8 % до края на годината. Международният валутен фонд (МВФ) прогнозира равнище от 20,7 %.
Две седмици преди парламентарните избори, на които се очаква десницата да пожъне голяма победа, безработицата е централна тема на предизборната кампания, която започва официално тази вечер.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg