EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Над 143 млн. лв. инвестиции в Смолян

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Над 143 млн. лв. инвестиции в Смолян

mail10:00 | 07.04.2014прегледи 951 коментарикоментари 0


Рестарт на строителството на околовръстното шосе на Чепеларе и първа копка за рехабилитацията на 14 км от пътя Чепеларе-Соколовци. В Чепеларе ще се изградят над 4 км нов път, като инвестицията е на стойност 10.5 млн. евро, осигурени по програма „Транзитни пътища V”. Амбицията е строителството да приключи за една година. Проектът е започнат преди повече от 10 години. Изграждането на околовръстния път ще осигури изцяло ново трасе от входа до изхода на Чепеларе, ще изведе автомобилния трафик от центъра на града и ще подобри пътната безопасност в района. От новия път ще се възползват не само жителите на Чепеларе, но и туристите, пътуващи за Пампорово, както и бизнесът в региона. Трасето е важно и за останалите 9 общини в областта, чиито жители ще могат да го използват като основна пътна връзка с Пловдив.
1 млн. лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма, започва благоустройството на главната пешеходна улица "Васил Дечев" и ремонт на ул."Беломорска" в Чепеларе.
Министерството на регионалното развитие ще отпусне и още 700 хил. лв. за реконструкция на водопроводната мрежа в село Павелско, за да не се налага повече воден режим в селата Павелско, Хвойна и Орехово, Белев дол.

Започва рехабилитацията на 14 км от пътя Чепеларе-Соколовци . Трасето е част от главния път Пловдив-Смолян-Мадан и от години е в много лошо състояние. Средствата в размер на близо 10 млн.лв. за рехабилитацията се осигуряват от Програмата за трансгранично сътрудничество България-Гърция. Ремонтите дейности трябва да приключат до края на лятото.
До края на годината в Смолянски регион със средства от държавния бюджет ще бъдат стартирани инфраструктурни обекти на обща стойност около 100 млн.лв. Инвестициите от ОП „Регионално развитие” в областта са за над 43 млн.лв.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159