EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Наградите на ГБИТК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Наградите на ГБИТК

mail15:05 | 26.01.2024прегледи 631 коментарикоментари 0


Германо-българската индустриално-търговска камара връчи за двадесети път Наградата на германската икономика в България за 2023 г. С нея ежегодно се отличават компании, допринесли за развитието на германо-българските икономически отношения през предходната година. Тази година наградата се връчва в следните категории: "Голямо предприятие", "Малко и средно предприятие" и "Социален ангажимент".  Победителят във всяка една от категориите се определя от жури от високопоставени представители на бизнес средите, обществения живот, политиката и дипломацията.

В категория "Голямо предприятие" награда получи Schwarz Global Services Bulgaria EOOD, в категория "Малко и средно предприятие" - Logisoft EOOD, а в категория  "Социален ангажимент" - Kaufland Bulgarien EOOD &Co. KD

Камарата връчи и традиционните си почетни грамоти за ползотворно дългогодишно сътрудничество и успешни реализирани проекти, като сред отличените бяха Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, и Весела Тодорова-Мозеттиг - директор на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Според нови данни стокообменът между България и Германия възлиза на над 11 млрд. евро за първите 11 месеца на 2023 г. Вносът от Германия е 5,5 млрд. евро. По данни на БНБ германските инвестиции в България за 2022 г. са 225,2 млрд. евро.

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Николай Павлов посочи възходящото развитие на българо-германските отношения и каза, че доказателство за това са многобройните - над 1500, компании, които развиват бизнес у нас, открили над 65 000 работни места. Той изтъкна, че през последните години сме свидетели на значителни германски инвестиции, които разкриват ценни работни места у нас, съсредоточени в иновативни индустрии, подобряващи конкурентоспособността на икономиката на България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158