EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На почивка извън сезона в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На почивка извън сезона в ЕС

mail18:10 | 03.05.2017прегледи 840 коментарикоментари 0


Почивката в неактивния сезон може да се окаже много изгодна, ако за дестинация бъде избрана България, пише регионалният германски вестник Die Saarbrucken Zeitung. Отдих в Дания извън пика на туристически сезон може да струва с 50 на сто по-малко на вечер (или 54 евро). Цената е калкулирана за четиричленно семейство, като за сравнение са взети под внимание цените на нощувките в разгара на сезона (29 юли до 5 август).
В Хърватия отстъпките в извън сезона са със средно 35 на сто. В района на Истрия туристите плащат 40 на сто по-малко, или около 57 евро на вечер за четирима души. Също така на Коста Бланка и Коста Брава в Испания цените падат рязко след пиковия туристически сезон.
Като цяло средната цена за нощувка за четирима души в силния сезон в Европа излиза около 121 евро. За тази сума туристите може да почиват в Испания, Италия, Франция, Гърция и Дания. Най-изгодно обаче е в България - там почиващите може да запазят стая за около 49 евро.
Във вътрешността на континента цените варират силно, в зависимост от държавите и региона. Сред най-скъпите дестинации за отдих са Великобритания, Швейцария и крайбрежието на Нидерландия.


Тагове: почивка, сезон, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg