EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

На п.в. "Белокопитово" се полага асфалт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

На п.в. "Белокопитово" се полага асфалт

mail11:40 | 29.04.2014прегледи 1472 коментарикоментари 0


На участъка „Шумен - Белокопитово” от АМ „Хемус” вече се полага асфалт, се видя по време на инспекцията на регионалния министър Десислава Терзиева.Той е най - големият пътен възел в България, чиято първа копка бе направена през август м.г.

Терзиева заяви, че е доволна от напредъка на строителните дейности. „Строителството продължава, обектът не е замразяван, каквито твърдения се появиха в медиите. Обектът върви по график, вече се полага и асфалт”, посочи тя, като добави, че строителят се е възползвал от топлото време и е работил през зимните месеци. Физическото изпълнение е на почти 12%. За миналата година на строителя са изплатени 12, 2 млн.лв.

Новоизграждащият се 5-километров участък от АМ „Хемус”, който включва и п.в. „Белокопитово”, е на стойност 65 млн.лв. с ДДС, като финансирането е от държавния бюджет. Очаква се строителството да завърши до пролетта на следващата година.

Терзиева отбиляза, че изграждането на АМ „Хемус” е приоритет за правителството. Продължава разработването на идейните проекти за останалите участъци на магистралата. От Ябланица до разклона за Плевен и Ловеч вече се работи по идейния проект. За участъка от разклона на Ловеч до Велико Търново предстои приключване на тръжната процедура за избор на проектант.

Проектите за участъка Ябланица – Велико Търново ще са налични догодина, когато ще има остойностяване на 8-те участъка, на колкото е разделено незавършеното трасе.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg