EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мъск се отказа от Twitter

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мъск се отказа от Twitter

mail09:56 | 12.07.2022прегледи 937 коментарикоментари 0


Илон Мъск обяви, че се отказва от купуването на Twitter, предадоха световните агенции.

Собственикът на Tesla и SpaceX аргументира оттеглянето на офертата за $44 млрд. с многобройни нарушения на споразумението за придобиване на социалната мрежа. Мъск по-конкретно изрази недоволство, че от Twitter не са му предоставили достатъчно информация за спама и фалшивите акаунти в социалната мрежа.

От компанията на няколко пъти казаха през последните седмици, че броят на фалшивите акаунти на нейната платформа е под 5 процента, припомня Франс прес. Експертите се питаха дали мултимилиардерът ще оттегли своята оферта или просто цели да договори по-ниска цена.

Съобщението слага край на продължила с месеци сага, след като най-богатият човек в света обяви през април, че възнамерява да купи Twitter, отбелязва BBC.

На 25 април Мъск сключи с борда на директорите на компанията споразумение за придобиване на социалната мрежа за 44 милиарда долара, т. е. при цена от $54,20 за една акция. Оттогава Twitter загуби над една четвърт от борсовата си стойност. Акциите на Tesla поевтиняха през този период с близо 25%.

Мъск ще трябва да плати компенсация в размер на $1 млрд. за развалянето на споразумението.

Освен това срещу него може да бъде заведено дело - опция, от която от Twitter вече обявиха, че възнамеряват да се възползват.

"Бордът на директорите на Twitter е решен да завърши сделката на цената и при условията, договорени с г-н Мъск", каза президентът на компанията Брет Тейлър. Той изрази увереност, че съдебната битка ще бъде спечелена./БТА


Тагове: Илон Мъск, Twitter
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg