EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Мърдок призова Китай да отвори медийния си пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мърдок призова Китай да отвори медийния си пазар

mail17:43 | 09.10.2009прегледи 411 коментарикоментари 0


Медийният барон Рупърт Мърдок призова Китай да последва примера на останалите азиатски нации да и да направи по- достъпен медийния си пазар. Той също така за пореден път подчерта, че достъпът до съдържанието на медиите трябва да стане платено, съобщава Reuters.
Независимо от огромния потенциал, Китай остава един от най- недостъпните пазари за световните медийни компании, включително и за притежаваната от Мърдок News Corp. Това се дължи не само на прилаганите строги мерки за контрол на медийния сектор, но и заради изключително интензивното нарушаване на авторските права.
По време на медийния форум в Пекин Мърдок сподели, че в рамките на азиатския пазар News Corp. има по – голям успех в Индия, където платената телевизия Star се развива изключително добре. Дори в Япония, където пазарът е сравнително затворен, се наблюдава подобрение.
„Китай сам ще реши съдбата си, освен ако не бъде пропиляна възможността за дигиталното развитие и потенциалът на бъде използван пълноценно”, коментира Мърдок по време на посещението си в Китай.

Снимка: Reuters


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg