EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мърдок въведе първи такси върху online съдържание

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мърдок въведе първи такси върху online съдържание

mail12:00 | 15.01.2010прегледи 947 коментарикоментари 0


Един от най- малките вестници, притежавани от News Corporation на Рупърт Мърдок, официално въведе такса за читателите на online съдържанието на медията, съобщава BBC.
Изданието The Standard-Times от Ню Бедфорд, Масачузетс, дава възможност на читателите да преглеждат до 10 материала от съдържанието безплатно, след което се появява съобщение, че за да продължи четенето, потребителят трябва да има абонамент.
Продажбите на печатното изданието на The Standard-Times възлизат на приблизително  30 000 копия на ден. Издателят на Standard-Times Мари Херингтън коментира, че е наясно с това, че някои хора са чувствителни по темата, но бизнес моделът на компанията се е променил. 
Темата за налагане на такса върху достъпа до публикациите на медиите стана особено актуална в края на миналата година. В защита на авторските си права редица водещи световни издания се обявиха в подкрепа на идеята за ограничаване на свободния достъп до съдържанието на публикациите.
Проведено през ноември 2009 г. проучване на Boston Consulting Group предостави данни, че и голяма част от интернет потребителите са готови да платят определена такса, за да четат новини.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg