EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МТИТС обяви търг за е-управление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МТИТС обяви търг за е-управление

mail15:00 | 20.07.2011прегледи 356 коментарикоментари 0


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията публикува на интернет страницата си http://www.mtitc.government.bg/ проект на тръжна документация за открита обществена поръчка за изпълнение на най-големия проект по Оперативна програма „Административен капацитет” за развитие на електронното управление. Проект „Развитие на административното обслужване по електронен път” - договор № К-10-31-1/07.09.2010 год. се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз.

Тръжната документация обхваща пет дейности. Първата е определяне на т.нар. първични администратори на данни, вписването им в регистрите на електронното правителство и постигането на оперативна съвместимост. Реализацията приоритетно на вътрешноадминистративни услуги по електронен път ще даде възможност за прилагане на практика на принципа на служебното начало – информация, постъпила веднъж в администрацията да не бъде искана повторно от потребителите.

Проектът предвижда и изработването на референтен модел, който в последстие да улесни ведомствата да предоставят е-услуги. Петата дейност от обществената поръчка е свързана с усъвършенстването на правителствения портал и помощен инструментуриум за реализация на е-услуги. Всичко това ще доведе до намаляване на разходите и времето за реализация и усъвършенстване на електронните услуги въобще, ще подобри административното обслужване чрез поставяне на фокус върху потребителите им – граждани, бизнес, администрация.

Общественото обсъждане ще продължи до 28 юли.

МТИТС е първото министерство, което предприема предварително допитване до всички заинтересовани организации на задание за документация за обществена поръчка. Тази стъпка е израз на политиката на прозрачност и гарантира равнопоставеност на участниците и граждански контрол на изразходването на европейски средства. Проектът „Подобряване на обслужването на гражданите и бизнеса, в това число чрез развитие на електронното управление” е на стойност 18 милиона лева.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167