EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

МТ заличи 8 туроператори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МТ заличи 8 туроператори

mail11:08 | 11.05.2018прегледи 1637 коментарикоментари 0


Министерството на туризма заличи 8 дружества, регистрирани като туроператори от Националния туристически регистър (НТР). Причината е, че те нямат задължителна застраховка "Отговорност на туроператора", което е изрично условие за извършване на туроператорска дейност, записано в Закона за туризма. С последните компании общо заличените през 2018 г. туроператори от регистъра стават 78, уточняват от ведомството.

Заличените дружества няма да бъдат премахнати от НТР, но ще бъде отразена заповедта за заличаването им, като имената им са оцветени в червено. Така потребителите, при справка в регистъра, ще получават информация дали туроператорът е коректен и извършва дейност, спазвайки закона.

За 2018 г. по тяхно желание са прекратени и регистрациите на други 13 туроператора. В момента действащите туроператори в Националния туристически регистър са 1928, в които не влизат заличените дружества.

Министерството заличи и 18 дружества, регистрирани като туроператори и турагенти. Причината е, че удостоверенията за дейност, които министерството издава, не са получени в оригинал в двумесечен срок от уведомяването на заявителите, каквото е изискването според Закона за туризма. Ако удостоверението не е получено дружеството няма право да извършва туроператорска и/или турагентска дейност.

Със заличаването на регистрацията се преустановява и действието на удостоверението. Определен е период от две години, през които заличеното лице няма право да заявява регистриране за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност, считано от датата на издаване на настоящата заповед.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1957