EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

МС продава сградата на Български пощи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС продава сградата на Български пощи

mail07:15 | 17.10.2013прегледи 763 коментарикоментари 0


Правителството даде съгласието си "Български пощи" ЕАД и "Холдинг БДЖ" ЕАД да продадат свои имоти по реда на Правилника за упражняване на правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала и на цена, не по-ниска от  определената от независим оценител. Това съобщи пресслужбата на кабинета.
"Български пощи" ще продаде чрез пряко договаряне своята част от 195 кв.м от имота на бул."Тотлебен" 8 в София на съсобственика на сградата - "Фортера" ЕАД. Имотът е с отпаднала необходимост за държавното дружество и към момента само генерира
разходи за охрана, данъци и такси.
Имотът, който ще бъде продаден от "Холдинг БДЖ", е апартамент от 65,8 кв. м в столичния район "Подуяне". Заявление за купуване на жилището е подал дългогодишен служител на дружеството, настанен в него.
С друго решение Министерският съвет измени решението си от м. април т. г. за продажбата на притежавани от българската държава права върху имот в Найроби, Република Кения. Промяната се отнася само до упълномощеното лице, което трябва да извърши продажбата. Това ще бъде новият управляващ посолството ни в Адис Абеба Драговест Горанов. Останалите условия за продажбата остават непроменени.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1157