EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

МС предлага нови ставки за нощен труд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МС предлага нови ставки за нощен труд

mail07:32 | 11.03.2020прегледи 11045 коментарикоментари 0


Министерският съвет ще внесе предложение в НСТС допълнителното заплащане за нощен труд да е 0,15 процента от минималната работна заплата, каза пред журналисти в МС Деница Сачева, министъра на труда и социалната политика.
Сега се плаща 0,25 лева допълнително за един час нощен труд. През новата формула заплащането ще стане за тази година 0, 915 лева на час.
Президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов се срещнаха в МС с премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.
Изплащането на пенсии в областите Габрово и Плевен, където беше открит коронавирус, ще става при по-добра организация, за да не се струпват хора пред пощите, каза още Сачева.
По повод протестите на медсестрите пред МС Сачева каза, че правителството уважава труда на всички медицински специалисти и иска те да получават достойно възнаграждение. Някои от исканията им обаче не могат да бъдат изпълнени - те искат национализация на здравеопазването. Тоест за една нощ да национализираме 300 болници, 100 от които са част и много консултативни центрове в цялата страна. Същевременно се иска единствено и само сестрите да имат частна медицинска практика, каза Сачева.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg